15. Vad innebär det att tillämpa sharia lag?

17.05.2016 17:31

Michelle Flaherty, Neapel

Kvinnor som vanställs

Söndag 1 maj publicerade Daily News en bild av en ung kvinna, som i mycket ung ålder, fick sitt ansikte allvarligt ärrat genom att få syra kastat i ansiktet.

Denna bild är inte ovanlig, utan snarare en praxis som förekommer om och om igen i länder som tillämpar sharialagar.

Sharia lag är inte en religion, det är ett styrdokument.

Kvinnor behandlas som egendom och för minsta överträdelse stenas, vanställs, piskas eller mördas de. Barn (inklusive småbarn) kan användas för att tillgodose den muslimska mannens sexuella begär och barn så unga som nio kan bli bortgifta. Det är avskyvärt att vi tillåter kvinnor och barn att användas för muslimska mäns njutning.
Fäder måste t.o.m. döda sina döttrar, om de drar skam över sina familjer. Detta är vad Koranen säger.

De handlingar som förekommer inom sharia samhällen är olagligt i vårt land. Män här, skulle åtalas och fängslas för sådant beteende. Beteendet är fruktansvärt, brutalt och barbariskt.

Detta har varit beteendet hos muslimska män i århundraden, och de islamiska fundamentalisterna vill bevara denna stamkultur.

Koranen är inte en bok för fred och tro, är det en plan för fullständig världsdominans, för att återgå till en stammentalitet, kvar från hundratals år tillbaka.

Det enda lag som finns i USA är vår konstitution. Låt oss inte glömma det.

www.youtube.com/watch?v=ZnrDJ4sRU18&feature=youtu.be

 

--------------------------------------

 

En oskyldig tonårings drömmar krossas ...


Reshma är en arton år gammal Mumbai flicka. Söt och glad som alla flickor hennes ålder, hon var elev på en kommunal skola i Indiens "maxistad". Hon var hoppfull om att snart sluta skolan och få ett bra jobb. Men det skulle inte hända.

Reshma attackerades med syra maj 2014, enligt uppgift av sin svåger, när hon hade rest Allahabad i norra Indien (där hennes syster bor med sina svärföräldrar) för en undersökning. Hon gick med sin syster, då hon blev hindrad av sin svåger och hans vänner och släktingar. De hällde senare koncentrerad svavelsyra på henne, som orsakade svåra brännskador i ansiktet.

Reshma har förlorat sitt vänstra öga och hennes högra öga är delvis stängt och infekterat. Hennes ansikte har blivit allvarligt vanställt och ärrat och hon behöver kosmetisk kirurgi för att korrigera vanställdhet och för att ta bort sammandragningar runt munnen.

Hittills har Reshma genomgått behandling i Mumbai och andra platser, men ekonomiska begränsningar har satt stopp för behandlingen och hon är för närvarande hemma. För Reshma fortsatta behandling, har "Make Love Not Scars" kontaktat en ledande specialistläkare i Mumbai som också tilldelats Padma Shri, en av de högsta civila utmärkelser som utfärdas av regeringen i Indien.

Den totala kostnaden för Reshma behandling förväntas bli nära USD 12.500, som kommer att finansieras genom olika källor (inklusive Indiegogo).

------

Make Love Not Scars (MLNS) är en icke statlig organisation som arbetar för att ge offer för syraattacker en möjlighet att återfå sitt liv på sina egna villkor genom återhämtning, rehabilitering och återanpassning.