Uppfinningar

29.09.2018 18:47

Den muslimska världen tar gärna del av vad den kristna världen åstadkommer. Däremot har de inget att bidra med. De 250 senaste åren har väst, den kristna världen, utvecklats mer än någonsin tidigare. Från och med den Industriella revolutionen har vetenskap, uppfinningar och framsteg på alla områden formligen exploderat. När slutligen religionen släppt sitt grepp över människorna, de gamla diktatorerna störtade och tankens frihet tillåtits, rättvisa och jämlikhet accepterats, fri press tillåtits och kritiskt tänkande välkomnats kunde vetenskapen utvecklas. Aldrig tidigare i värlshistorien har så mycket utveckling av mänskligt vetande skett som under de senaste 250 åren. I västvärlden vill säga. I den muslimska världen, speciellt arabvärlden, stod tiden still. Man klädde sig som på medeltiden, halva befolkningen, dvs kvinnorna, tilläts inte överhuvudtaget bidra till samhällets utveckling, utom som barnaföderskor. Männen la sin tid på koranläsning, stridigheter och kamel- och fårskötsel. På senare tid har förstås de rika oljeländerna moderniserats kollossalt. Allt modernt anammas och världens högsta byggnader och shoppingcenter finner man nu här.

I väst frodades man. Uppfinningar som gjorde livet bättre för folk och gjorde samhällena rikare. Några av de viktigaste framstegen är:

Boktryckarkonst

Vävmaskin

Ångmaskin

Klocka

Tändsticka

Termometer

Dynamit

Tåg

Kullager

Gummidäck

Bil

Lastbil

Buss

Cykel

Motorcykel

Löpande band

Grammofon

Högtalare

Bandspelare

CD-spelare

Kulspetspenna

Plast

Fallskärm

Flygplan

Helikopter

Rymdraket

Satellit

GPS

Glödlampa

Elektricitet

Transistorn

Metersystemet

Propeller

Turbin

Radio

Telegraf

Elektrisk hiss

Brandsläckare

Telefon, mobil, smartphone

TV

Dator

Internet

Miniräknare

Kamera

Filmkamera

Bio

Dammsugare

Glasögon

Mikroskop

Teleskop

Glasfiber

Kylskåp, Frysskåp

Tvättmaskin

Vattenklosett

Luftkonditionering

Penicillin

Vaccin

Modern medicin

Röntgen

Modern kirurgi

Ultraljud

Pacemaker

Strålkniv

Titaniumimplantat

Handeldvapen

Radar

Ekolod

Kärnkraft, kärnvapen

Detta är några av de uppfinningar som utvecklades i väst under de senaste 250 åren. Arbetstillfällen skapades, handeln ökade, vanligt folk kunde äta och bo och klä sig allt bättre. Länderna blev allt rikare. Människorna levde allt bekvämare.

Men i den muslimska världen hände inte mycket under samma tid. Koranläsning och småjordbruk för självhushållning fyllde tiden. Fattigdom och okunskap var närvarande för de flesta. När olja hittades i marken tjänade man stora pengar. Väst ville köpa. Nu kunde man handla. Allt det där som utvecklats i väst ville man ha. Och företagen försåg de med alla nyheter. Utan importen från den kristna världen skulle vissa delar av den muslimska världen leva nästan som på medeltiden. Man skulle kunna tro att de skulle vara oerhört tacksamma mot de som försett de med allt detta. Vissa hatar den kristna världen. De vill ha vår kunskap och våra varor men hatar de som framställer de. Förklaringen är nog alla de krig som drabbar den muslimska världen, pga stormakternas politik. Vissa har sådant starkt hat att de t.o.m. dödar människor utan annat skäl att de är kristna. I de muslimska delarna av Afrika och Asien förföljs och dödas kristna.

Om den kristna världen genast stoppade all export till den muslimska världen skulle de få stora problem. Vissa länder skulle inte ens kunna föda sin befolkning eftersom den mesta maten importeras!