2. Tecknad serie

13.07.2016 14:51

Oh, nej! En tecknad serie i Chicago Tribune har kränkt muslimer. Serietecknare påstås ha gått under jorden. Muslimska ledare i Chicago-området kräver foul på en redaktionell tecknad serie publicerad av Chicago Tribune.

Med titeln "De-evolution," visas en parodi av bilden av den ikoniska "March of Progress" illustrationen av Michael Ramirez, som visar människans evolution som en serie figurer som utvecklas från aplika förfäder till moderna människor stående upprätt. Ramirez arbete vänder på ordningen, med en modern människa och slutar med en man liggande framstupa som i bön, märkt med ordet ISIS.

"Det ser ut som om ISIS bara är din genomsnittliga, vanliga muslim som är nedfallen i bön - något som vi alla gör - i motsats till vad som är unikt och problematiskt med dem", säger Ahmed Rehab från terroristgrupp CAIR (Rådet för amerikansk islamiska relationer ).
 
(Egentligen, "är" ISIS bara din genomsnittliga muslim. Alla muslimer knäfaller sig på samma sätt, alla muslimer att följer samma heliga bok, alla muslimer har gemensamma övertygelser. Den enda skillnaden är att ISIS är bättre troende muslimer eftersom de utför mer av våld / terrorism som påkallas i Koranen)

Rehab skrev sina farhågor i ett brev som publicerades i tisdagens Chicago Tribune. "Serien gör en stor björntjänst till muslimer och främjar ytterligare islamofobi", skrev Mohammed Kaiseruddin, ordförande, rådet av islamiska organisationer i Chicago, i ett annat brev till tidningen. (Man kan bara hoppas!)


Med Charlie Hebdo-attackerna i åtanke, tog de skrämda snopparna på Chicago Tribune snabbt bort den tecknade serien från sin webbplats. "Vi förstår den djupa oro angående Michael Ramirez tecknade serie och har agerat snabbt för att publicera svar från islamiska ledare och andra läsare som återspeglar dessa farhågor", säger John McCormick, på Chicago Tribune. (För sent, den tecknade serien kommer att leva i vanära på Internet)