Stefan Löven

24.10.2016 16:09

har rest till Saudiarabien tillsammans med vapentillverkaren Saabs styrelseordförande Marcus Wallenberg . Han vill ha bra relationer till landet och vill främja vapenexporten från Sverige.

I Saudiarabien avrättas ungefär en person varannan dag.

Människor piskas.

När den saudiske bloggaren Raif Badawi dömdes till tio års fängelse och 1 000 piskrapp kallade utrikesminister Margot Wallström domen medeltida. Hon sa: Min uppfattning är att det är ett medeltida straff. Det är en medeltida metod som inte hör hemma i ett samhälle som tillåter fri media och som tillåter människor att uttrycka sina åsikter.

Människor hängs. Ibland med huvudet avhugget.

Kvinnor får inte köra bil, som enda land.

Man donerar pengar för att bygga moskeér i väst och skickar sedan "hatpredikanter" för att få muslimer hatiska mot sina nya hemländer.

Man krigar i Jemen, en av världens fattigaste länder.

Man importerar hemhjälp, ca 500 000,  från världens fattigaste länder, som afrikanska länder, Indien och Sydostasien, främst Indonesien och Filippinerna. Dessa behandlas som slavar. Araberna tror att man äger dem man anställt. Man kan inte återvända hem eftersom passet tas ifrån en. Många torteras och en hel del skickas hem i likkistor. Andra begår självmord pga en outhärdlig situation. Detta är faktiskt sant!

 

Ska Sverige ha goda relationer med ett sådant land? Ska vi sälja vapen och all västerländsk lyx till dem? Vi borde bojkotta dem och inte köpa olja från dom. Det borde varje anständigt land göra!