5. Saudisk journalist

02.03.2016 18:14

Nadine Al-Budair uppmanar den muslimska världen att tänka på verkligheten om de kristna-muslimska rollerna var ombytta.

Den liberala saudiska journalisten Nadine Al-Budair, som bor i Qatar, skrev en artikel i den kuwaitiska tidningen Al-Rai där hon undrade hur muslimer skulle ha handlat om kristna hade sprängt sig mitt ibland dem eller försökt att tvinga sin tro dem.

Hon presenterade en hypotetisk fråga men uppmanar den muslimska världen att granska sig själva och anta reformer, i stället för att fördöma västerländska attityder till Islam.

"Föreställ dig västerländsk ungdom komma hit och utföra ett självmordsuppdrag ett av våra torg i korsets namn. Föreställ dig att två skyskrapor hade kollapsat i några arabiska huvudstäder och att en kristen extremistgrupp, klädda i tusenåriga dräkter, hade dykt upp för att ta på sig ansvaret för händelsen, medan de betonar sin beslutsamhet att återuppliva kristna läran eller följa några kristna regler, och enligt dess uppfattning leva som Jesus och hans lärjungar gjorde, och att genomföra vissa påbud av kristna forskare", skrev hon, enligt en översättning av artikeln av Mellanöstern Media Research Institute (MEMRI).

"Tänk att höra röster från munkar och präster från kyrkor och bönehus i och utanför arabvärlden som skriker ur högtalare och utslungar anklagelser mot muslimer, kalla dem otrogna, och skandera : "Gud, eliminera muslimer och besegra dem alla"
"Tänk att vi hade försett ett oändligt antal utländska grupper med visum, ID-kort, medborgarskap, riktiga jobb, fri utbildning, fri modern hälso- och sjukvård, social trygghet och så vidare, och senare en medlem av en av dessa grupper kom ut, uppfylld av hat och blodtörst , och dödade våra söner på våra gator, i våra byggnader, våra tidningsredaktioner, i våra moskéer och i våra skolor."

"Föreställ dig en fransman eller en tysk i Paris eller Berlin som leder iväg sin muslimska granne [någonstans] för att slakta honom och sedan förvara hans huvud nedkylt i ett kylskåp på ett kallt och beräknande sätt ... som en terrorist gjorde med huvudet av en amerikan i Riyadh för flera år sedan."
(Hon syftade på den amerikanske ingenjören Paul Marshall Johnson, som fördes bort och halshöggs av al-Qaida agenter i Saudiarabien 2004. Hans avhuggna huvud hittades i ett kylskåp i en Riyadh lägenhet ungefär en månad senare.)

"Tänk att vi besökte deras land som turister och de sköt oss, sprängde bilbomber nära oss, och meddelade sitt motstånd mot vår närvaro genom att skandera :". Ta muslimerna från landet av kultur '"

"Dessa bilder finns inte i medvetandet hos arabiska eller muslimska terrorister eftersom de är säkra på, eller brukade vara säker på, att västvärlden är human och att västerländska medborgare skulle vägra att svara [på detta sätt] dessa barbariska brott [av de muslimska terroristerna]. Trots Al-Qaidas och ISIS [den islamiska staten] terrordåd, har vi [muslimer] varit på [västvärldens] mark åratal utan någon rädsla eller oro. Miljontals muslimska turister, invandrare, studerande och arbetssökande [reser till väst] med dörrarna öppna [för dem], och gatorna säkra [för dem]."

"Men hur mycket längre [kommer detta att bestå]? Idag är det annorlunda. [Västs] ilska [mot muslimer] är uppenbar och de gör skrämmande uttalanden. "

"Det är konstigt att vi [muslimer] tror att vi har rätt att fördöma sådana uttalanden snarare än ta itu med följderna av några av våra extremistläroplaner, vår utbildning och våra regimer, och skämmas [för dem] ... Det är konstigt att vi fördömer [västvärlden ] istället för att ta itu med vad som händer mitt ibland oss - de extrema sätt som vi tolkar shari'a och våra reaktionära attityder till varandra och världen. Det är märkligt att vi fördömer i stället för att be om ursäkt till världen."

"Hur skulle du reagera om en europe sprängde en teater i din stad eller ett café, som din son besöker? Vad skulle du göra om du hört förbannelser mot din religion och tro varje söndag, som de hör [mot deras] från några av våra imamer på fredagar och andra dagar?

"Tänk att vara i Amsterdam, London eller New York och veta att studenter [där] lär som en del av deras läroplaner att du är otrogna, och att döda dig är jihad som leder till oskulder i paradiset. Skulle du förlänga din vistelse där till slutet av sommaren, eller hålla sig borta? [Vill du] spränga dig själv [som de muslimska terroristerna gör], eller skulle du göra mindre än så: [Bara] besegra din ilska och kräva förbud för de kristna från att komma in arabländerna. Vad skulle du göra?

"[Tänk] det krig som skulle bryta ut om västerlänningar hade spridit sina värderingar efter de blodiga brott som begås av utlänningar, och om västerländsk eller kristen mot-radikalism hade uppstått i våra arabiska städer?
"Efter alla dessa farser, kommer några arabiska analytiker och försöker pracka på folk ett patetiskt meddelande, och reciterar samma ord i sin väns öra som han har upprepat miljoner gånger:" De [muslimerna som begår terrorism] representerar inte Islam, men endast själva. '
"Detta är allt vi [vet hur man gör] - frikänna [oss] ifrån skuld."