18. NYC

26.04.2016 12:34
Fascistiska vakter beordrar North Carolina mellanstadiebarn att sluta sjunga nationalsången 9/11 Memorial i New York.

Två tondöva säkerhetsvakter vid 9/11 Memorial gick hårdhänt fram med några storögda mellanstadiebarn som besöker staden för första gången från sin lilla stad Waynes i North Carolina - för att de sjöng "The Star-Spangled Banner" - "Ni måste sluta. Detta anses vara en offentlig demonstration" skällde en vakt på de patriotiska skolbarnen.

1304087_630x354

Vakterna krävde att gruppen behövde tillstånd för att sjunga, enligt Brown. "Några av eleverna var mycket upprörda och förvirrade. Jag sa till barnen, "Detta är en plats där ni måste respektera myndigheterna  även om ni inte förstår det," sade hon.
Kören var på studieresa till The Big Apple med ett dystert besök till 9/11 Memorial på fredag, och hade inlett i sin sjungande version av nationalsången när två vakter avbröt dem. En mamma blev så rasande av hur hennes barn behandlades att hon postade bilder av avbrutna hyllningen på nätet, där den omedelbart blev viral och har nu mer än 300.000 visningar.

Guards move in to stop the singing

Guards move in and stop the singing

Barnen blev så rörda av Ground Zero, att de bad att få hedra platsen på det bästa sättet de visste, enligt Brown. "Att sjunga var deras sätt att visa respekt", sa läraren. "De gjorde det mycket vördnadsfullt ."
En talesman vid minnesmärket medgav att situationen var misskött. "Vakten reagerade inte på lämpligt sätt", sade hon. "Vi arbetar med vår säkerhetspersonal att se till att detta inte händer igen med framtida studenters uppträdanden."

www.youtube.com/watch?v=uxRz4zSec7Y&feature=youtu.be