21. Muslimsk

12.06.2016 17:08

brudgum ser vad bruden gav honom bröllopsnatten ... smekmånaden förvandlas till till fasa!

För de flesta nygifta, är bröllopsnatten en av de mest speciella ögonblicken paret delar när de fullbordar sin kärlek och firar sitt äktenskap.

Men för en pakistansk kvinna, var den speciella natten i stället en natt av tortyr eftersom hennes nya svärföräldrar tvingade henne att dricka syra.

Tjänstemän sade att 25-åriga Takreem Bibi hade bidragit med vad svärföräldrarna ansåg "otillräcklig hemgift" till arrangemanget, enligt News 24.

"Hon fördes till sjukhus, där hon dog på grund av inre skador som orsakats av intag av  syra", berättade polisen Rana Riaz för News 24.

Rapporten visar inte klart vad exakt det var tänkt att Bibi skulle ta med till Islamabadbröllopet, men en hemgift är typiskt egendom eller pengar som  hustruns familj ger hennes nya man i utbyte för att gifta sig henne.

Uppenbarligen , för kvinnor i området, var detta inte en isolerad händelse. Missbruk och dödandet av kvinnor för otillräcklig eller brist på hemgift är inte ovanligt i Pakistan.

Tjänstemän säger att en 26-årig kvinna blev förgiftad till döds av sin man förra veckan i samma region, Daska, av samma skäl - för att inte föra en tillräckligt stor hemgift till äktenskapet.

Mannen som ansvarar för det brottet var fortfarande på fri fot, säger Riaz.

Detta visar ytterligare extrem misshandel av kvinnor inom den muslimska världen när de slaktas av sina män för att de helt enkelt inte får nog "betalning" för bröllopet.