Islam - Skolor

23.02.2014 17:43

Alla barn borde ha rätt att gå i skola för att lära sig det viktigaste de behöver för att kunna läsa, räkna och få ett arbete. I västvärlden har vi kommit fram till att man lär sig bäst i en lugn, accepterande och vänlig miljö, där nyfikenhet och ifrågasättande lär eleverna för livet. Utforska det som intresserar dig och lyd inte blint auktoriteter!

 

I islamska länder råder den motsatta inställningen: Lär dig rabbla ålderdomliga texter utantill. Helst ska hela Koranen läras in trots elevernas motvilja. Barnen är rädda för lärarna, som kan behandla dem efter godtycke och misshandlar dem som inte lär sig utantill i den takt läraren tycker är lämpligt. Han har ofta en piska eller mindre käpp som han slår barnen med. Här gäller det att lyda! All den tid och möda som går åt att memorera uråldriga texter kunde användas till att utveckla tänkande, skapande och forskande. Individualitet trycks tillbaka och blind lydnad för den enda sanningen inpräntas. Har någon originell ide kommit från arabvärlden? Hur många Nobelpris har gått till den islamska världen?

 

Muslimerna utgör ca 20% av världens befolkning. De har fått 1 pris i kemi 1999. Som kontrast kan vi jämföra med judarna. De utgör ca 0,2% av världens befolkning. De har sammanlagt fått 117 priser i ekonomi, fysik, kemi och medicin.

Källa: https://www.gluefox.com/orel/nobelislam.shtm

 

Eftersom man idealiserar Koranen blir man trångsynt. Man förmår inte att utvecklas. Visserligen använder man modern teknik, men det är tack vare västvärlden. Tekniska uppfinningar hittar man inte här. Allt måste importeras: datorer, bilar, smarta telefoner arkitekter, tekniker mm. Utan detta skulle man befinna sig i medeltidens mörker.

 

Lågstadieelever slagna i Egypten: https://www.liveleak.com/view?i=3fd_1385975674       

Lågstadieelever slagna i Pakistan: https://www.youtube.com/watch?v=ytAn9zetFRQ