Islam – kvinnlig könsstympning

20.02.2014 18:10

Islam – kvinnlig könsstympning

 

Att skära bort delar av eller alla delar av de kvinnliga könsorganet som man kommer åt, måste ses som ett övergrepp som saknar motstycke. I den civiliserade världen ses det som ett tortyrliknande barbari. Inom Islam ses det som normalt. Men Islam rättfärdigar förtryck av de svaga. Blir vi förvånade att få reda på att det är de små flickorna mellan 1 och 10 är som blir utsatta? Som vanligt är det de mest sårbara och skyddsvärda människorna som drabbas. I Koranen står det inte uttryckligen att detta måste utföras men att det är att rekommendera. De små flickorna blir förrådda av dem som de litar på och som borde skydda dem mot allt ont. Ingreppet sker mot den lilla flickans vilja. Hon skriker i skräck och smärta, men trycks ner med starka vuxna händer. Efter ingreppet, som ofta sker på ett jordgolv, med ett ej steriliserat rakblad eller kniv, blöder det ymnigt. Några dör av förblödning, andra av blodförgiftning. De som överlever och läker efter 1 månads hopsnörning av benen, får ofta livslånga besvär. En del får svårt at hålla urin och avföring och blir ofta utstötta pga dålig lukt. De flesta får problem vid samlag och barnafödande. De som är ihopläkta får vid samlag och barnafödande öppnas med en kniv. Deras liv blir ett helvete med rädsla och smärta.

Så varför sker denna helt onödiga och skadliga sedvänja? Jo, männen är rädda för att deras fruar är otrogna och därför skärs klitoris bort. Om kvinnan inte kan känna sexuell upphetsning kommer hon inte att se sig om efter andra män, resonerar de. Dessutom nämns det i Koranen. Mohammed säger t ex ”skär inte för mycket”.  

 

Kvinnlig könsstympning är inte ett islamskt påfund. Det fanns i Afrika innan Kristendomen och Islam grundades. Men idag praktiseras det mestadels i muslimska länder, trots att det finns vissa undantag som t ex i Etiopien. 100 miljoner kvinnor är könsstympade i världen idag och varje år stympas ytterligare 3 miljoner. Det sker från Senegal i väster till Indonesien i öster.

Kan man göra något för att förhindra att fler småflickor plågas på detta vidriga sätt? Mycket görs redan i Afrika av eldsjälar som reser runt i byarna och utbildar folk. Men ända sker det, även i Europa, trots tydliga förbud. Många gånger sker det vid semester i hemlandet.

Vill vi ha människor med den här människosynen i Europa?