Islam – Barnäktenskap

21.02.2014 20:44

Islam – Barnäktenskap

 

Barnäktenskap är vanligt förekommande i Mellanöstern, i muslimska länder i Afrika, men också i t ex Indien, Bangladesh och Etiopien. Det är alltså inte bara i muslimska länder detta är vanligt utan det är fattigdom som gör att föräldrar gifter bort sina barn. I icke muslimska länder är det förbjudet, men i muslimska länder kan det inte förbjudas eftersom Mohammed själv gifte sig med Aisha då hon var 6 år. Han fullbordade dock inte äktenskapet förrän hon var 9 år. Det som Mohammed gjorde var förstås inte fel eftersom han är ett föredöme för alla goda muslimer. I kristna länder kallas det pedofili och våldtäkt, men inom Islam ses det som normalt. Åter är det de svagaste som drabbas. Men Islam rättfärdigar förtryck av de svaga. Många muslimska länder har åldersgränser för äktenskap, men de efterlevs inte i praktiken för Koranen står över lagen för rättrogna muslimer.

 

Småflickor som vill leka med dockor, hoppa hage och gå i skolan, tvingas lämna sitt hem och åka till en okänd familj. Där blir hon ofta utnyttjad och får ett hårt arbete och blir hunsad av man och svärmor. Ofta blir hon misshandlad. På nätterna får hon uthärda samlag som hennes späda kropp inte är mogen för. Om hon rymmer skickas hon tillbaka och blir misshandlad, ibland så svårt att hon blir handikappad eller dör. När hon ska föda 10-12 år gammal, får hon svåra problem. Hennes bäcken är inte utvecklat och barnet får inte plats nog att födas. Uppe bland bergen i Jemen eller Afghanistan finns inga läkare och flickan dör med barnet i kroppen.

 

Småflickor säljs ibland av fattiga familjer till rikare män, 5-6 gånger så gamla som de själva. Betalningen kan bestå av kameler, får eller dylikt. Ibland lämnas flickan som ersättning för en skuld, kanske en spelskuld. En far lämnar ifrån sig sin dotter till en oviss framtid med en man som har makt att göra hennes liv till ett helvete, helt utan insyn.

Som jämförelse: en kristen man skulle göra allt i sin makt, med fara för sitt eget liv, för att skydda sin dotter från allt ont.

 

En källa: https://www.youtube.com/watch?v=c6U2nrRJ4HU

10-årig flicka berättar: https://www.youtube.com/watch?v=lXespwyiefY

12-åring vill skilja sig: https://www.youtube.com/watch?v=gfBP1AupDzA