7. Hjälp åt IS

28.06.2015 16:36

kan beskrivas som både medveten och omedveten. Den medvetna är givetvis de övertygade jihadisterna från arabvärlden och från väst. De utgör en samling vilseledda individer, obildade, okritiska, hatiska, sadistiska och maktgalna.

De omedvetna är de som hjälper jihadisterna utan att förstå hur. Politikerna i USA hör till dessa. De försåg muslimerna i Irak med förstklassiga vapen, tanks, Humvees och lätta lastbilar. I USA, sa utrikesdepartementet att de under 2014 hade levererat mer än 500 miljoner dollar i handeldvapen, ammunition och annan utrustning till den irakiska regeringen. Dessa vapen har nu hamnat hos IS. IS, denna lilla organisation, har därmed blivit så stark att tom USA skräms. Man vågar inte möta dem. I stället får befolkningen i Syrien och Irak stå ut med deras terror. 

Endast de kurdiska peshmerga styrkorna har kunnat stå emot dem. Över 1000 peshmerga soldater, både män och kvinnor har dödats i kampen mot IS. Men de är de enda krafter som lyckats driva bort IS från något område. USA politiker borde tänka efter innan de översvämmar en krigszon med vapen. Inget har blivit bättre i Irak och Syrien efter USAs ingripande.