24. Hamburgsund

22.06.2016 14:06

”Kränkt” muslim som knivmördade chef med 60 hugg fick 18 år och utvisning.

2016-06-20 17-07-51_mord_hamburgersund_muslim

Den 26-årige muslimen kände sig ”kränkt” av sin svenska chef och högg ihjäl honom med 60 knivhugg. Nu döms han till 18 års fängelse och utvisning för det brutala mordet.

 

Det var på kvällen den 27 januari som 26-åringen greps utanför Svenska Mässan i Göteborg. Vid gripandet kom erkännandet: han hade dödat sin chef i Hamburgsund. Målsäganden hittades död i sitt hem, förblödning var dödsorsaken, med 60 knivhugg hade han bragts om livet.

Men bostaden såg inte ut som vanligt. I flera rum hade 26-åringen klottrat på väggarna med svart sprayfärg. Det handlade om religiösa uttryck.

– Motivet är mycket komplext. Han har upplevt att han har blivit kränkt av sin arbetsgivare och av den anledningen dödat honom. Han har skrivit texter i den avlidnes bostad och det är fastslaget att han i anslutning gjort sökning på religiösa begrepp, har åklagare Thomas Willén tidigare sagt till GT/Expressen.

Sökningarna, varav flera gjorts samma dag som dådet, har gjorts på begrepp som ”jihad”, ”mojahedin” och ”Allah Ahkbar”, men åklagaren vill framhålla att det inte finns några som helst indikationer på att gärningsmannen skulle ha terroristkopplingar.

Under måndagen föll domen mot muslimen. Tingsrätten i Uddevalla dömer muslimen till 18 års fängelse och utvisning för mord. Åklagaren Thomas Willén hade yrkat på livstids fängelse för 26-åringen.