23. Geert Wilders

01.09.2016 12:06

Nederländernas största parti vill stänga alla moskéer och förbjuda koranen

Frihetspartiet, som leder stort i opinionsundersökningarna, med sin karismatiske ledare Geert Wilders, vill stänga alla moskéer i landet och förbjuda koranen, som Wilders jämför med Hitlers ”Mein Kampf”.

Den frispråkige Wilders vill också sätta stopp för all muslimsk invandring, stänga muslimska skolor och asylcentra, och förbjuda slöjor på allmän plats.

I sitt valmanifest lovar Wilders också att göra allt i sin makt för att få till stånd en folkomröstning om EU-medlemskapet. En folkomröstning om närmre band mellan EU och Ukraina i april i år förkastades av 2/3 av de nederländska väljarna, något som sågs som en fingervisning om deras inställning till hela maktapparaten i Bryssel.

Wilders lever sedan mer än tio år under konstant hot från muslimer som inte gillar att höra sanningen. Han lever på hemlig adress och har livvakt dygnet runt. Två gånger har han åtalats för hets mot folkgrupp. Första gången, 2010-2011 frikändes han. Den andra rättegången pågår fortfarande.

Om det vore val idag skulle Frihetspartiet (PVV) få 35 mandat i andra kammaren. På andra plats kommer statsminister Mark Ruttes parti liberalerna (VVD) med 24, följt av kristdemokraterna (CDA) med 17. Totalt finns 150 mandat i den nederländska riksdagen.

Nederländerna går till val i april 2017.

Källa: Daily Express

Geert Wilders: The Patriot Spring has arrived! Stand up for freedom:

www.youtube.com/watch?v=cyyHa8_NCZg