4. Fruktansvärda detaljer om massakern på Bataclan teatern avslöjade

17.07.2016 13:55

By Isabel Vincent and Laura Italiano


Undersökningen ordförande, konservative lagstiftaren Georges Fenech, klagade till kommissionen över att information om stympningar har hållits från familjer och pressen, enligt en nätutskrift.

 

Medics evacuate an injured person on Boulevard des Filles du Calvaire, close to the Bataclan theater, early on November 14, 2015 in Paris, France. Photo: Getty Images

 

Han sade också att han hade hört talas om en särskilt svår redogörelse: Fadern till ett offer hade sagt till honom att hans son hade blivit urtagen och kastrerad med sina testiklar i sin mun.

"De hade skurit av hans testiklar", säger Fenech under vittnesmål.

Franska brottsbekämpande myndigheter som också vittnade för utredarna insisterade, under tiden, att det inte fanns några bevis för att offrets skador orsakades av något annat än skottlossning och granatsplitter .

En tjänsteman, Michel Cadot, polisprefekten i Paris, betonade att inga knivar hade hittats på platsen.

"Några av de kroppar som hittades vid Bataclan var mycket lemlästade av explosioner och vapen, till den grad att det ibland var svårt att rekonstruera lemlästade kroppar", säger utredaren Christian Saint.

Men Fenech stod fast vid sin redogörelse. "Någon placerade hans testiklar i munnen", sade han.

Tortyranklagelser dök upp i mars under cirka 200 timmar vittnesmål inför en utredningskommitté i den franska nationalförsamlingen.

Undersökningen visade en brist på samordning mellan de europeiska underrättelsetjänsterna, som misslyckats med att förhindra samordnade attacker som lämnade 130 döda sex platser i och i närheten av Paris.

"Kropparna har inte visats för familjerna eftersom de är människor som blivit halshuggna, människor som är uppsvällda och personer som har fått sina inälvor urtagna", berättade ett polisvittne för myndigheterna, enligt avskriften.

När Fenech frågade om stympningar skulle ha filmats av terroristerna, svarade vittnet, "Det verkar så".

"Det finns människor som blivit halshuggna, uppsvullnade och fått inälvorna urtagna. Det finns tecken på sexuella handlingar begågna mot kvinnor och könsorgan som blivit knivskurna. Om jag inte misstar mig, så har ögonen på vissa människor tagits bort ", sa vittnet.

Vittnet utfrågades senare av Fenech om hur han fått reda på de barbariska handlingarna. Han svarade att han själv bara hade sett kroppar som skadats av kulor, på bottenvåningen.

Men han fick reda på de ohyggliga detaljerna från en annan utredare, som han fann kräkande och gråtade efter att ha sett blodbadet på övervåningen, berättade han för utredare.

"Efter övergreppet, var vi med våra kollegor på Saint-Pierre-Amelot korridoren när jag såg en utredare i tårar och som var på väg att kasta upp," sa polisens vittne.